U, de petitionaris
Tijdelijk logo lbkr vereniging

Verkeerseducatie op het voortgezet onderwijs

186 ondertekeningen

Verkeerseducatie op het voortgezet onderwijs gebeurt slechts incidenteel en op vrijwillige basis. Dit terwijl het structureel aanbieden van verkeerslessen essentieel is om de kennis van verkeersregels onder jongeren te vergroten, het gewenste verkeersgedrag te stimuleren en een positieve impuls te geven aan de verkeersmentaliteit.

Petitie

Wij

verkeersdeelnemers en betrokken organisaties

 

constateren dat:

  • Dat onderzoeken een zorgwekkende stijging laten zien van het aantal verkeersslachtoffers en het asociaal gedrag in het verkeer toeneemt.

  • Dat de politie zich ernstige zorgen maakt over het asociale gedrag op de weg en actiever gaat handhaven op asociaal verkeersgedrag

  • Dat de overheid veel heeft ge├»nvesteerd in aanpassingen van wegen om de verkeersveiligheid te verbeteren

  • Dat het structureel aanbieden van verkeerslessen op scholen een positief effect zal hebben op de verkeersveiligheid en de vorming van de verkeersmentaliteit.

  • Dat het aanbieden van verkeerslessen op het voortgezet onderwijs slechts op vrijwillige basis is en hierover geen onderwijsdoelen worden opgesteld.

 

en verzoeken

Dat de overheid er zorg voor draagt, dat verkeerseducatie een vast onderdeel wordt van het onderwijsprogramma van het voortgezet onderwijs. Dit met als doel de verkeersveiligheid in Nederland te bevorderen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
17-12-2019 
Petitionaris:
LBKR 
Organisatie:
Beroepsvereniging voor rijinstructeurs LBKR 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Stemmen voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie op het voortgezetonderwijs

Het is al weer een tijd geleden dat de beroepsvereniging met uw handtekening en de ondersteuning van MAG (Motorrijders Actie Groep) naar den Haag ging om de petitie die pleit voor verkeerseducatie op middelbare scholen onder de aandacht te brengen bij Tweede Kamerleden.

De petitie werd destijds positief ontvangen door de verschillende kamerleden. Regelmatig hebben wij contact met de kamerleden die de petitie hierover hebben ontvangen.

+Lees meer...

Ook bij de de Commissie Roemer, die onderzoek doet naar de rijschoolbranche, hebben wij het onderwerp aangekaart.

Veranderingen in beleid kosten vaak tijd. Ook de komende periode zullen wij ons als beroepsvereniging hard maken voor de verkeersveiligheid en de belangen van rijinstructeurs. We zullen daarbij blijven pleiten voor verkeerseducatie op de middelbare scholen.

Vindt u dat dit goede werk door moet blijven gaan, wordt (of blijf) dan lid van de beroepsvereniging. Wij waarderen dit zeer. Daarnaast willen wij u vragen om de komende dagen te kijken welke partij verkeersveiligheid op de agenda heeft staan en of er op de partij waarop u wilt stemmen iemand staat die verkeersveiligheid als belangrijk aandachtspunt naar voren brengt.

Bovenstaande helpt ons om met het goede werk voor de verkeersveiligheid en de belangenbehartiging voor rijinstructeurs en rijscholen door te blijven gaan.

Alvast bedankt voor uw steun en succes met uw overwegingen richting de stembus!

Een verkeersveilige groet,

Beroepsvereniging LBKR

Lid worden? en of het nieuws volgen in de rijschoolbranche? Kijk op www.lbkr.nl !!

15-03-2021

LBKR vindt steeds meer steun voor petitie

Hieronder een korte update over de voortgang van de petitie

  • Op 8 september heeft de beroepsvereniging voor rijinstructeurs LBKR een persbericht op de site geplaatst en naar de pers verzonden: www.lbkr.nl/2019/09/08/lbkr-pleit-voor-verkeerseducatie-op-het-voortgezet-onderwijs/

  • Op Rij-instructie.nl is op donderdag 10 oktober een artikel geplaatst met de kop "LBKR vindt steeds meer steun voor petitie". Lees hier het artikel: www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/24258/lbkr-vindt-steeds-meer-steun-voor-petitie

  • Op 15 november organiseert LBKR een bijeenkomst in Epe.

+Lees meer...

U bent dan van harte welkom. Bij de stand van LBKR worden handtekeningen verzameld en er zal tijdens de bijeenkomst een update worden gegeven met betrekking tot de petitie. Meer informatie over de bijeenkomst vindt u op onze site: www.lbkr.nl

  • De petitie zal op 17 december 2019 aan de Tweede Kamerleden met verkeersveiligheid in de portefeuille worden aangeboden. Ook het Ministerie van I&W zal de petitie ontvangen.
21-10-2019